AZ ÖTLET

Mi kell ahhoz, hogy egyről a kettőre juss? Hát AZ ÖTLET, ami megváltoztatja az életed!!! Még nincs meg? Mi kell ahhoz, hogy újat alkoss? Nézd meg a blogot! Egyébként találhatsz itt még videókat nagyon tehetséges emberekről és olyanokról, akik csak ezt hiszik magukról... Valamint itt vannak a legjobb vicces szóképek!!!

Utolsó kommentek

  • Anyóka: Szintén régen barangoltam erre. A Walesi tehetség énekét újra itt hallgattam meg nálad. Imádom a s... (2008.10.08. 12:07) Találd meg a "TE ÖTLETED"-et!
  • Dani [Cunca]: Hy wiprelax és mindenki! Örülök, hogy visszanéztél az oldalra, remélem találtál némi nézegetnival... (2008.08.07. 18:10) Találd meg a "TE ÖTLETED"-et!
  • WiPiros: Sziasztok, rég jártam felétek! Voltak nekem is ötleteim, hogy 50 évem után mit kezdjek magammal, ... (2008.07.18. 11:32) Találd meg a "TE ÖTLETED"-et!
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2008.05.04. 02:28 Dani [Cunca]

DARWIN NEM PONT ERRE GONDOLT... (avagy Darwin-díjas esetek) [34]














Szófogadó gyermek

2000. március 13. New Jersey – Andrew és menyasszonya együtt éltek három-három előző házasságukból származó gyerekükkel Dover Township-ben, amikor vita tört ki azon, hogy ki dészmálta meg a hűtőben a csokoládétortát. Andrew saját, 10 éves fiát vádolta, és félrevonta őt a garázsba, hogy elbeszégessen vele, mint férfi a férfival. Itt nem tudni pontosan miről beszéltek, ám végül Andrew annyira elérzékenyült, hogy fia kezébe adott egy öt hüvelyk hosszú kés, felszólítva, szúrná bele, ha annyira gyűlöli. A srác először letette a kést. Ám mikor apja mégegyszer kezébe nyomta, nem volt rest, és szót fogadott. Az apa kórházba szállítás közben elvérzett.

"Kéjgáz"-mérgezés

Bukarest, Románia 1999. -  Saját autójában, szeretkezés után, szénmonoxid mérgezés miatt halt meg Mario Bugeanu (24), román NB1-es focista és barátnője –jelentették a helyi hatóságok. A Gloria Bistrita középpályása és 23 éves barátnője, Mirela Iancu úgy közösültek a focista apjának garázsában álló autó ülésén, hogy közben járt a motor, majd akkor sem állították le, amikor a pihenésre került sor – nyilatkozta a helyi lapoknak Dumitru Secrieru rendőr százados. Úgy tűnik, nem tudtak arról, hogy a szénmonoxid veszélyes – tette hozzá Secrieru.

Répamese reality

Kairó, Egyiptom – Ismeretlen gáz miatt hat férfi lelte halálát egymás után egy egyiptomi kútban. A Kairótól 500 kilométerre lévő faluban először a 22 éves Ahmed Mohames Mubarak mászott le a már hét éve nem használt kútba, hogy újból üzembe helyezze. Mivel nem tért vissza, egy idő után utána mászott 20 éves öccse. Rá is hiába vártak. Ezután a szomszéd következett, majd a szomszéd fivére. Ők is lent maradtak, ám a falubeliek között még mindig
akadt két vállalkozó szellemu - vagy nagyon kíváncsi. Miután a hatodik férfi se jött vissza, a falubeliek jobbnak látták, ha kihívják a mentőket, akik azután csörlővel húzták fel a hat holttestet.

Lefejezett dán focidrukker

Koppenhága, Dánia - Egy híd lekaszálta annak a dán szurkolónak a fejét, aki kihajolva utazott egy emeletes buszon vasárnap este Dániában. A férfi fej nélküli teste visszahullott a járműbe, amelyen az FC Köbenhaven dán élvonalbeli labdarúgó csapat 40 szurkolója utazott hazafelé a Viborg elleni
0:0-ás döntetlennel végződött mérkőzés után. A rendőrség vizsgálata szerint a 30 éves férfi a busz tetején lévő, vészkijáratnak használt nyílásában állt, amit nem szabad haladás közben kinyitni.

Levágta a kerék a szellem lábát

Wildwood, USA – Valódi horror bontakozott ki a helyi Vidámpark Szellemvasútján, amikor Sean Jackson (19), szerződtetett “szellem” lepelje beakadt az éppen arra tartó kocsiba, ami elrántotta és levágta a lábát. Több mint egy tucat látogató háta borsódzott Jackson utolsó sikolyától, amely élethűbbre sikeredett, mint eddig bármikor. A szemtanúk csak annyit láttak, hogy a szellem előugrik az egyik sötét zugból, felborul és visít. Csak később döbbentek rá, hogy ez a jelenet nem a műsor része volt.

Ami tapad, az ragad…

Annapolis, USA – PVC-ragasztó fogságában találtak rá otthonában egy asszonyra a riasztott mentők és tűzoltók. John M. Scholz, a városi tűzoltóság szóvivőjének elmondása szerint az asszony linóleumot akart fektetni házában, ezért bekente ragasztóval a padlót, ám egy óvatlan pillanatban elvesztette az egyensúlyát, és belefeküdt a kencébe. A nőnek sikerült feltépnie magát a padlóról, és efölötti megkönnyebbülésében leült a díványra. Innen azonban már nem volt menekvés. A kiérkező segítség a díványra ragadva talált rá bugyiban és melltartóban, kezében az odakötött mobiltelefon, ráadásul keresztbe rakott lábai is végzetesen egymáshoz tapadtak. Öt mentősnek egy órájába tellett, amíg oldószerrel kisikálták az asszonyt szorult helyzetéből. A hölgy maradandó sérülést nem szenvedett, és a kórházi kezelést is visszautasította.

Bocs, tudsz adni tüzet?

Colombo, Sri Lanka - Gyufa és öngyújtó híján egy magasfeszültségű trafóról próbált rágyújtani cigarettájára egy Sri Lanka-i férfi. Kísérlete nem sikerült, agyoncsapta az áram. Az esetnek szemtanúja is volt, a Ceyloni Villamosművek egyik alkalmazottja, és az ő vallomása, továbbá a haláleset nyomai és körülményei alapján az ügyészség nem rendelt el további vizsgálatot..

Túlpumpálta magát sűrített levegővel

Bangkok, Thaiföld - A kormánynak le kell törni a "Pumpálás" néven elharapódzott undorító őrületet - jelentette ki a bangkoki Nakhon Ratchasima Kórház szóvivője. Hozzátette: ha ez a perverz szokás nem tűnik el a színről, Thaiföld ifjúságának krémje elpusztul. A szóvivő mindezt azok után hangoztatta, hogy a 13 éves Charnchai Puanmuangpak darabjait rohammentő szállította be a kórházba.
A szóvivő ismertetése szerint a legtöbb "Pumpáló" egyszerű biciklipumpát használ. Mélyen beillesztik a fúvókát a végbélnyílásba, majd hirtelen megnyomják, ezzel okozva pillanatnyi élvezetet. Az ifjú Charnchai-nak, aki kéthengeres lábpumpával "nyomta", ez nem volt elég. Eldicsekedett barátainak, hogy kipróbálja a sűrített gázos tömlőt a közeli benzinkútnál. Még aznap éjszaka a tettek mezejére léptek, és meglátogatták a helyszínt, ahol a srác behelyezte a csövet, és bedobta a légpumpát működésbe hozó érmét.
A közelben tankoló asszony a rettenetes hangra odanézet, és először tapsolt, mert azt hitte, hogy tüzijátékot rendezett valaki. A helyi hatóságok még órákkal az esemény után is szedegették szerencsétlen srác belső részeit. Mint mondták: ahogyan a nagymennyiségű gáz benyomult a bélrendszerbe, azonnal robbant.

Szél ellen vééééjd

Buxton, N.C - Daniel Jones (21) meghalt a tengerparti strandon, mert ráomlott a saját maga ásta homokgödör fala. Strandszomszédai szerint Jones gyakran ásott mély gödröt a homokba, mondván, véd a szél ellen. Legutoljára nyolc láb (két és fél méter) mélyre ásott le, és a gödör alján ücsörgött strandszékén, mikor ráomlott a homokfal. A strandolók kezükkel próbálták kiásni a szerencsétlent a homok alól, ám a művelet még a lapáttal felszerelt strandmentőknek is közel egy órába tartott.

Az ellen nem vééééjd…

Dahlonogea, Ga - Rendőrségi jelentés szerint Nick Berrena kadétot (20) surranótársa, Jeffrey Hoffman (23) szúrta mellbe, mert be akarta bizonyítani neki, hogy a kés nem hatol át a golyóálló mellényen, amit viselt. Berrena súlyos tévedés áldozata lett.

Micimackó reality

Detroit - Egy 41 éves férfi belefulladt az útszéli csatorna hatvan centi mély vízébe. Az sem segíthetett rajta, hogy egyébként tudott úszni, ugyanis beragadt a 18 hüvelyk széles csatornanyílásba, mikor fejjel előre keresztülpréselte magát rajta, hogy elérje a lefolyóba pottyant kocsikulcsát.

Búcsúcici

Augusta - USA, Maine: Sherry Moeller háziasszony fejsérülést szenvedett, Tim Vegas taxisofőr a mellkasát zúzta meg, Bryan Corcoran ínyét tépték fel, Pamela Klesicknek pedig két ujját harapták le egy balesetben. A hibát Sherry Moeller követte el, aki férjét búcsúztatva nem elégedett meg a búcsúcsókkal, hanem még blúzát is felrántotta, felfedve egy pillanatra kebleit. "Azt hittem senki nem látja" - magyarázta később. Tévedett. Tim Vegas éppen arra hajtott taxijával, és úgy elvonta a figyelmét a felvillantott cici, hogy beleszaladt a sarkon álló Johnson orvosi rendelő falába. Az ütközés robaja úgy megrémítette az épületben dolgozó Pamela Klesick fogtechnikust, aki éppen Bryan Corcoran fogazatának tökéletesítésén ügyködött, hogy felszakította szerencsétlen páciens ínyét, aki viszont ijedtében leharapta Klesick fogtechnikusnő két ujját. A kalamajka okozója sem úszta meg: mikor odaszaladt a taxisofőrhöz segíteni, a fejére esett a homlokzatról egy meglazult tégla.

Végülis megoldotta…

Elyria - Ohio: Martyn Eskins megkísérelte pókhálótlanítani pincéjét. Eskins a seprűt nem találta elég hatékonynak a célhoz, ezért disznópörzsölőt ragadott - és felgyújtotta a házát.

Drágám, az ablakot…

Andover Township - New Jersey: Paul Stiller (47), feleségével együtt súlyosan megsérült abban a játékban, amit egy  rúd dinamittal űztek autójukban. Mikor délután kettőkor hazafelé tartottak, az unatkozó pár buliból meggyújtotta egy dinamit gyutacsát, hogy kidobva az ablakon jót szórakozzon a robbanáson. Túl későn jöttek rá, hogy az ablak nem volt letekerve…

Ne fürgyééé le!

La Grange - GA: Három órán keresztül tartott a műtét, míg Antonio Mendoza ügyvéd végbeléből eltávolították mobiltelefonját. A kérdéses tárgy Mendoza elmondása szerint úgy került a szokatlan helyre, hogy mikor ő fürdött, kutyája becibálta a mobilt a zuhany alá. A férfi megbotlott a kutyában, megcsúszott a vizes csempén, és csüccs, már benne is ült tövig a hiradástechnikai eszközben. Az orvosok szerint az ügyvéd nagyon hősiesen viselte a komlikációkkal dúsított operációt. A műtét alatt háromszor csörrent meg a telefon, Mendoza mindháromszor olyan tréfát kanyarított belőle, hogy a fehérköpenyesek dőltek a nevetéstől. Dr. Dennis Crobe vezető orvos elmondta, hogy mikor végre sikerült kicsalogatni a telefont, azt gondolták, hogy még egy üznetrögzítő is követi.

El kellett volna olvasni a használati utasítást…

New Jersey - Egy 51 éves férfi elhatározta, hogy engedve fantáziájának, érzékien gömbölyű porszívóján éli ki ösztöneit. A gépek szerelmese egy kézi Singer A-6-os porszívót választott párjául, amelyet sajnos úgy terveztek gyártói, hogy a csatlakozó gumicső és a porzacskó között elhelyezkedő légcsavar szolgáltatja a vákuumot. Így a férfi gyönyöre is egészen "rövidre lett vágva" , ugyanis a légcsavar pengeéles szárnyai rögtön lenyesték nemi szervének felső felét. A közeli Monmouth Medical Center sebészei ugyan sikerrel elállították a vérzést, de már nem tudták visszavarni a hiányzó felet.

Nagy szarba került…

Paderborn, Németország Friedrich Riesfeldt állatkerti gondozó székrekedéses elefántjának beadott 22 adag állati hashajtót és megetette egy véka szederrel, fügével és szilvával. A bedugaszolt vastagbőrű végül elsült - és megfojtotta a gondozót 200 font trutyival. A vizsgálat szerint a 46 éves Friedrich megpróbált a beteg elefántnak beöntést adni, amikor a megkönnyebbült állat ráürített, mint egy sárral teli dömper. Az elefánt váratlan székelésének puszta ereje a földre terítette Riesfeldt urat, ahol beütötte a fejet egy kőbe, és tehetetlenül feküdt, miközben az elefánt tovább ürítette rá belei tartalmát. - mondta a döbbent rendőrségi nyomozó, Erik Dern. Mivel nem volt senki, aki segítsen neki, ott feküdt a trágya alatt legalább egy órán keresztül, míg valaki arra nem jött, és ezalatt megfulladt.

Szivacs

Egy ember meghalt, amikor a Mammoth Mountain sípályán egy habszivacs matracon csúszott le és a sífelvonó oszlopának ütközött. A baleset hajnali 3 óra körül történhetett a sheriff szerint. A 22 éves Matthew David Hubal és barátai egy turistaúton baktattak fel a sípályához, a sífelvonó egyik oszlopáról leszedték a habszivacs védőréteget és azon csúszkáltak le, amíg Hubal egy oszlopnak nem csapódott. A habszivacsot arra használják, hogy megvédje a síelőket, ha esetleg az oszlopnak ütköznének. A nyomozás során közben kiderült, hogy az oszlop mely megölte Hubalt pont az volt, melynek védőrétegét a srácok eltávolították.

A mohó rendbontó

A 32 éves Robert Puelo rendbontó módon viselkedett egy St. Louis-i piacon. Amikor az árus megfenyegette, hogy kihívja a rendőrséget, Puelo megragadott egy hot-dogot, betömte a szájába és fizetés nélkül elszaladt. A rendőrség talált rá nem messze az utcán fekve, a kórboncnok pedig megtalálta a torkában a virslit, mely a halálát okozta.

Botcsinálta vadászpilóta

Larry Waters Los Angelesből, egyike azon keveseknek, akik túlélték díjnyertes ügyeskedésüket. Larry gyermekkori álma a repülés volt. Mikor befejezte a középiskolát, a légierőhöz csatlakozott abban a reményben, hogy pilóta lehet belőle. Sajnos rövidlátó volt, így nem sikerült álmát valóra váltania. Elbocsátották, és kénytelen volt megelégedni azzal, hogy a kertből figyeli a fent elhúzó gépeket. Egy napon Larrynek pompás ötlete támadt. Elhatározta, hogy mégis repülni fog. Elment hát a helyi katonai boltba és vásárolt 45 meteorológiai léggömböt és több kanna héliumot. A helyesen felfújt ballonok több mint egy méter átmérőjűek. Otthon Larry szorosan odakötözte a léggömböket vaskos napozószékéhez. A széket dzsipje ütközőjéhez erősítette, a léggömböket pedig héliummal felfújta. Beült, hogy kipróbálja, a szék a dzsiphez kötve lebegett. Larry elégedett volt, hogy a szerkezet működik, így becsomagolt magának pár szendvicset, némi üdítőt, majd magához vette sörétes puskáját - gondolván néhány léggömböt majd kilő, ha le akar jönni - és felkészült a repülésre. Az volt a terve, hogy lassan fellebeg olyan tíz méteres magasságba a kert fölött, és ha megunja szépen leereszkedik. A dolgok végül nem egészen így sültek el. Amikor elvágta a kötelet, ami a széket a dzsiphez erősítette, nemhogy szép lassan felemelkedett pár méteres magasságba, hanem ágyúgolyóként lőtt ki a Los Angeles-i égboltba, csak emelkedett, emelkedett, egészen 3300 méteres magasságig. Ilyen magasan már nem merte megkockáztatni, hogy kilője a léggömböket. Ezért hát fönnmaradt, félt és fázott 14 órán keresztül. Aztán tényleg bajba került. A légáramlatok a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér fő légifolyosójába terelték. Először egy pilóta vette észre, aki jelezte a toronynak, hogy látott egy embert napozószékben, puskával repülni. A radar is megerősítette, hogy egy tárgy lebeg 3300 méter magasan reptér fölött. Riadóztatták a különleges alakulatokat, akik egy helikoptert küldtek ki, hogy nézze meg miről is van szó. Közben sötétedni kezdett és a légáramlatok tovább vitték Larryt ki az óceán fölé, a helikopter a nyomában. Az óceán fölött a helikopter utolérte Larryt. Amint a személyzet meggyőződött róla, hogy Larry nem veszélyes, megpróbáltak közelebb menni, hogy kimentsék, de akárhányszor közelítettek, a propellerek keltette szél mindig odébb fújta a léggömböket. Végül is a helikopter magasan Larry fölé emelkedett és egy kötelet lógattak le neki, amin sikerült felhúzniuk. A nehéz manővert ügyesen végrehajtották. Amint földet értek, Larryt letartóztatta a rendőrség a légtér megsértéséért. Amint elvezették egy újságíró megkérdezte, miért csinálta, mire Larry közömbösen azt felelte: - Az ember nem ülhet otthon tétlenül.

Leleményes alkesz, aki nem ismerte az anatómiát…

Sherry-beöntésért kapta meg a 2007-es Darwin-díjat egy alkoholista. A texasi férfi azért "kényszerült" erre a megoldásra, mert súlyos torokbetegsége miatt meginni már nem tudta az alkoholt.Az 58 éves nyertes ezért úgy döntött: beöntéssel juttatja magát a szükséges alkoholhoz. Két másfél literes üveg sherryvel próbálkozott, alkoholmérgezést kapott. Ugyanis a „hátul” bejutott és felszívódott alkohol az érrendszer sajátosságai miatt kikerüli a májat, így az nem szűri meg, így tehát az egész bekerül a vérbe. Tette természetesen úgy végződött, ahogy gondoljátok: meghalt, de a vigasz az, hogy másképp most nem lehetne itt a története.

Zoxigén nélkül nem megy…

2006 győztese az a pár lett, akik belemásztak egy héliummal töltött reklámballonba, és kénytelenek voltak saját bőrükön megtapasztalni, hogy az élethez bizony elengedhetetlen az oxigén.A 21 éves Jason és a szintén 21 éves Sara még azzal sem védekezhet, hogy tettüket alkohol vagy más kábítószer hatása alatt követték el júniusban. A rendőrségi jelentés szerint halálukat a hélium okozta. A Darwin-díjat kiosztó társaság a díjazottakat bemutató hírlevelében megjegyzi: az eutanázia támogatói leginkább a héliumot ajánlják, hogy a menthetetlen betegeket fájdalommentesen segítsék halálba.

Na, ez volt nekik „Az Ötlet”

Ebben az évben az első helyezett három idióta fegyveres rabló lett.Hőseink több apróbb betörés és utcai rablás után egy igazi nagy "balhéra" készültek. Hogy miként pattant ki az a zseniális ötlet az agyukból, hogy egy vágóhidat raboljanak ki, az már az ő titkuk marad, mindenesetre a három bűnözőpalánta egy texasi kisváros mészárszékét szemelte ki célpontul.
A három húszas évei elején járó fickó rugós késekkel felfegyverkezve rontott be a munkájukat végző hentesek közé, azt követelve, hogy a páncélszekrényt - a benne a remélt bevétellel - pakolják fel a kisteherautójukra. A hentesek semmi segítőkészséget nem mutattak, inkább kb. két perc leforgása alatt összeszurkáltak, majdhogynem kicsontoztak két támadót, míg a harmadiknak sikerült a pick-up-al elmenekülni. Messzire ő sem jutott, ugyanis kiérve a forgalmas államközi sztrádára úgy döntött, hogy - mivel az autó is lopott volt - inkább gyalog menekül tovább. Azonban, bizonyára összezavarodva társai végzetét látva, nem a sivatag felé menekült, inkább megpróbált átvágni a négysávos úttesten. Természetesen az első arra száguldó autó elcsapta. Mindezt a nagy semmiért tették, mivel a mészárszék páncélszekrényében csak az üzem hivatalos papírjait tartották, egy árva dollár sem volt benne.

A férfi, aki a nehezebb utat választotta…

Egy osztrák férfit 2004 májusában apartmanja ablakában találtak meg, kevéssé élő állapotban. Az apartman tulajdonosa arra lett figyelmes, hogy a félig lehúzott konyhaablakon két láb lóg ki; közelebbi szemle után az is kiderült, hogy a buggyant bérlő feje a mosogatóba lógott, ebbe fulladt bele - illetve a forró vízbe.A vizsgálatok kiderítették, hogy a férfi egy alkohol-és drogfogyasztással tarkított tivornyáról tért haza, és a konyhaablakon szándékozott bejutni a hajlékba. Ő azonban nem volt elég hajlékony ahhoz, hogy a félig felhúzott ablakon bejusson, sőt, vergődésében a forró vizes csapot is kinyitotta véletlenül, amibe aztán belelógott a feje. A rendőrség a mai napig nem tudta kideríteni, hogy miért nem zárta el a csapot, húzta ki a dugót - vagy ment be az ajtón, hiszen kulcsai a farzsebében voltak.

A férfi, aki nem adta fel…

David, a parti őrség figyelmeztetését figyelmen kívül hagyva, egy fagyos reggelen úgy döntött, hogy teherautójával ráhajt a befagyott Saginaw-öböl jegére. Ahogy az várható volt, a jég beszakadt a teherautó alatt, azonban a 41 éves férfinak sikerült még időben kiugornia a süllyedő teherautóból, és, bár átfagyott, sikerült túlélnie a balesetet - most még. Azonban a megrázó élmény nem vette el David kedvét! Annak ellenére, hogy egész nap sütött a nap, és napközben +10 fok volt a hőmérséklet, aznap este újból megpróbálkozott az öböl jegén való átkeléssel, ekkor egy terepjáróval. Erre az útra egy barátja is elkísérte, aki - Daviddel ellentétben - túlélte az ismételten bekövetkezett tragikus süllyedést.

Postafordultával

Egy kezdő iraki terrorista, Khay Rahnajet nem fizetett elég postadíjat a feladott levélbombára. Ezért a küldemény "Vissza a feladónak" pecséttel visszaérkezett Rahnajet-hez. A botcsinálta terrorista teljesen elfeledkezett közben a bombáról, így felnyitotta a borítékot. Utolsó levele volt.

Unaloműző

Két autópályadíj-szedő egy barátságos hógolyócsatával szórakoztatta magát, míg egyikük az éppen áthaladó teherautóról próbált muníciót szerezni. A férfi azonban nem volt szerencsés, keze beakadt a ponyva kötélzetébe, és az autó, bódéjából kirántva, maga után vonszolta, éppen elég hosszan ahhoz, hogy belehaljon.

Élethű oktatófilm

Teljesen nyilvánvaló, hogy az ember betart mindenféle biztonsági előírást, amikor éppen egy biztonságról szóló filmet forgat, de Peter, egy munkaképekkel, és felszerelésekkel kapcsolatos, perth-i kiképzőiskola 52 éves tulajdonosa, nem tartotta be a józanész eme szabályát, miközben épp a villástargonca biztonságos használatát bemutató oktatófilmet készítette.
Miközben forogtak a kamerák, átkormányozta a targoncát az udvaron. Egy helyen laza, kavicsos talaj miatt elveszítette uralmát a jármű felett, kizuhant a kabinból és összezúzta magát. A lefolytatott vizsgálat megerősítette, hogy a halálos kimenetelű baleset a sofőr hibájából következett be, mivel túl nagy sebességgel hajtott az egyenetlen talajon. Mindezt csak tetézte az elővigyázatlan döntés, hogy nem közötte be a biztonsági övet.
Peter utolsó bemutatója volt karrierjének legmeggyőzőbb mozzanata.

Bocs, mennyi az idő?

A dolog úgy esett, hogy Izrael régóta ragaszkodik az órák korai
átállításához, hogy az ne okozzon fennakadást a napkelte előtti imák menetében. A palesztinok viszont persze nem hajlandóak az úgymond “Cionista Idő” szerint élni, így aztán a két hetes ütemezés mindenkit megbolondít. Történt tehát, hogy egy vasárnap reggelen, izraeli idő szerint 5:30-kor két különböző városban, teljesen egy időben felrobbant két bomba, megölve három terroristát akik a helyszínre szállították azokat. A hatóságok eleinte azt hitték, hogy az idő előtti robbanás oka a bombák amatőr kivitelezése volt, ám az alaposabb vizsgálat fényt derített az igazságra. A bombákat palesztin területen készítették elő, ahol még a nyári időszámítás volt érvényben. A szerkezeteket szállító sofőrök órája már előre volt állítva, azt azonban elfelejtették megtudakolni, hogy a bombák időzítőjét kinek az órája szerint állították be. A feledékenységüknek nagy ára volt, még útközben felrobbant velük mindkét pokolgép. Megérdemelték az 1999-es Darwin-díjat.

Késő bánat…

1998 februárjában történt, a nyüzsgő Buenos Airesben, hogy egy heves házastársi veszekedés során a 25 éves férfi annyira kijött a sodrából, hogy felkapta 20 éves feleségét és ledobta a nyolcadik emeleti lakás erkélyéről. Ez eddig tiszta ügy, megesik az ilyen. A probléma ott kezdődött, hogy a férfi legnagyobb rémületére az asszony fennakadt az ablak alatt futó távvezetéken. Az ezt követő események okát illetően csak találgatni tudunk, történt ugyanis, hogy a férfi azonnal hitvese után ugrott. Nem tudni miért, talán be akarta fejezni a félbehagyott munkát, vagy esetleg meggondolta magát és mégsem akart megözvegyülni. Ezt azonban már soha nem derül ki, mivel az ugrás balszerencsésre sikeredett, az indulatos férj elvétette a vezetéket és halálos erővel a földhöz csapódott.

Ez a gyerek meg nem normális…

Alan Hall-t a bátyja fairfieldi otthona előtt találták meg egy december 5-i napon, 8 órával azután, hogy péniszét levágták. A nagy erőkkel keresett gyanúsított egy Brenda nevű nő volt, akivel a 48 éves férfi egy helyi benzinkútnál találkozott. A férfi, akkor még levágatlan testrészétől vezetve, a bátyja feljárójában álló lakokocsiba invitálta Brendát. A rendőrség első gyanúja szerint éjjel három körül a hölgy tisztázatlan okok miatt vadászkést ragadott és a Hallra támadva levágta annak legnemesebb szervét, majd elmenekült. A póruljárt Alant másnap találták meg a füvön fekve. Ezután rövidesen kórházba szállították ahol aztán visszavarrták a hiányzó “darabkát”. A dolog ezután kezd érdekes lenni: Miután kiengedték a kórházból, Hall egyből felszívódott, pedig a nyomozók égtek a vágytól, hogy kifaggassák az esetről, tekintve, hogy a múltját ellenőrizve igen érdekes adalékokra bukkantak: Hall a pszichológiai tesztek szerint maradandó sérüléseket szenvedett a hadseregben, a vietnámi háború során. 1970-ben letartóztatták drogbirtoklásért, és ittas vezetésért, 1982-ben pedig azért, mert fiatalkorú lányával elhagyta az államot. 1983-ban elítélték szándékos emberölésért, miután bevallotta, hogy egy parkolóban megölt egy 23 éves nőt, mivel az kigúnyolta erekciós problémáiért. 6 évre ítélték. Ezt megtudva a nyomozók egy 14 éves vérbosszúra gyanakodtak, ám mikor Alan Hall néhány nap múltán végre előkerült, kiderül, hogy az igazság még ennél is furcsább. A férfi ugyanis azt vallotta, hogy ő maga vágta le saját péniszét, amely kijelentésnek valódiságát a hazugságvizsgálat is megerősítette.Alan Hall tehát életben maradt, de története méltán nyerte el a Darwin-díjat 1997-ben.

Mégis mit gondoltak, majd megköszöni???

1996 január 1-én, Indiában egy tigris megölt egy embert, egy másikat pedig súlyosan megsebesített, mivel azok túl közel merészkedtek hozzá. A két meglehetősen részeg fiatal a bengáli tigris nyakába virágfüzert akart akasztani. A kalkuttai állatkertben történt esetet egy tanú, és a túlélő elmondása alapján a következőképp rekonstruálták: Két fiatalember, Prakesh Tiwari és Suresh Rai 1996 első éjszakáján virágfüzérrel a kezükben átmásztak a bengáli tigris élőhelyét elkerítő akadályokon, és megközelítették a pusztítás hindu istenéről elnevezett, 13 éves Shivát. Mikor a füzért az állat nyakába próbálták akasztani a tigris megtámadta Rai-t. Tiwari barátja segítségére sietett, és a tigris arcába rugott, melynek hatására az elengedte Rai-t, és másik támadójára vetette magát. A remült szemtanú elmondása szerint Shiva egyetlen pillanat alatt elharapta Tiwari nyakát, aki azonnal meghalt.

A férfi, aki imádta a sebességet…

A sebesség volt a mániája, ezért beszerzett egy gyorsítórakétát, ami a Jumbo Jetek felszállását segíti, réerősítette az autójára, és a nevadai sivataipróbálta. A halála előtti pillanatokban valószínűleg ráébredt, hogy a rakétát csak bekapcsolni lehet, ki már nem, emiatt aztán körülbelül 480 kilométeres sebességgel szétkenődött a Sziklás hegység oldalán...

Always Coca-Cola…

Az első díjat egy amerikai férfi kapta, aki egy pohár ingyen szóda reményében addig rángatta a Coca-Cola automatát, míg az végül ráborult és agyonütötte.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://azotlet.blog.hu/api/trackback/id/tr49452885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása